Alüminyum Kalorifer Peteği Havası Nasıl Alınır? - Demirtürk Sıhhi Tesisat - Cihazlı Kırmadan su kaçağı bulma, tespiti ve onarımı, makine ile tıkalık açma

Alüminyum Kalorifer Peteği Havası Nasıl Alınır?

Alüminyum Kalorifer Peteği Havası Nasıl Alınır?

Alüminyum kalorifer peteği havası yaşam alanlarında ısınmanın önündeki en büyük engellerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle de kalorifer peteklerinin doğru bir şekilde bakımlarının yapılması gerekir. Alüminyum peteklerde sağ veya sol üstte purjör tapası dediğimiz bir tapa olur. Bu tapayı düz bir tornavida ile ya da purjör anahtarı ile saat yönünün ters tarafına doğru hafifçe çevirirseniz, bu işi yaparken su gelene kadar çevirmeniz yeterli olacaktır. Hava alma süreçlerinin yeterince başarılı olmaması halinde ısınma sorunu ciddi seviyelere ulaşabileceği gibi enerji verimliliğinde de sorunlarla karşı karşıya kalınır. 

Kaloriferler yaşam alanının farklı noktalarına yerleştirilirken ısınmak için optimum planlama yapılması hedeflenmektedir. Çünkü peteklerin daha kaliteli ve kullanışlı bir şekilde planlanması ısınma problemlerinin ortadan kalkmasına katkı sağlar. Bu çerçevede bir petekte hava sorununun yaşanması karşısında nasıl bir yol haritası izleneceğini bilmek gerekir. Aşağıda peteklerde hava alma işlemi ile alakalı merak ettiğiniz bütün detayları sizinle paylaşıyoruz.

Alüminyum Kalorifer Peteği Neden Hava Yapar?

Kalorifer konusunda doğru bir seçim yapmak kadar bakım – onarım süreçlerini titizlikle değerlendirmek gerekir. Kalorifer peteklerinin hava yapması durumunun temelinde petek içerisinde devridaim yapan suyun çabuk ısınıp soğuması vardır. Bu durum suyun buharlaşmasına ve dolayısıyla da havaya dönüşmesine neden olur. Alüminyum kalorifer peteklerinde yaşanan bu durum hava oluşumuna yol açarken ısınma problemlerinin de temelini oluşturur.

Hava oluşmasının bir başka sebebi olarak bağlantıların yapılması esnasında karşılaşılan problemlerden söz edilebilir. Özellikle de bağlantıların yeterince iyi olmaması durumunda sisteme hava girmesi ve devridaimin zarar görmesi mümkün olur. Bu nedenle de problemleri önlemek adına hareket etmek ve kaliteden taviz vermemek her şeyden değerlidir.

Alüminyum Kalorifer Peteklerinde Hava Alma için Neler Gereklidir?

Kalorifer peteği ile alakalı hava alma işlemleri titizlik gerektiren oldukça önemli çözümlerdir. Bu çözümler esnasında en ufak bir hata dahi kaloriferlerde hava alma işlemlerinin yeterince başarılı olmasının önünde bir engeldir. Bu nedenle de gerekli ekipmanları sıraladıktan hemen sonra daha kaliteli bir çözüme ulaşmak mümkündür. Aşağıda sıralanan ekipmanların neler olduğunu dikkate alarak siz de kaliteden yana tercihinizi kullanabilirsiniz.

·      Suyun Boşaltılacağı Kap – Leğen

·      Purjör Anahtarı

·      Tornavida

·      Boru Anahtarı

Yukarıdaki malzemeleri tedarik ettikten sonra kalorifer peteğinde görülen hava yapma durumunu ortadan kaldırabilirsiniz. Bu sayede ısınma problemlerinin üstesinden gelmek mümkün olur.

Kalorifer Peteklerinde Hava Alma İşleminin Adımları

Kalorifer peteklerinde meydana gelen hava alma işlemlerinde adım adım ilerlemek başarılı sonuçlara ulaşmada en önemli faktörlerden bir tanesidir. Bu çerçevede kalorifer peteklerinin ısınma performansı artar ve enerji verimliliğinde kaliteli sonuçlara ulaşmak mümkün olur. İşte kalorifer peteklerinin havasını almak istediğinizde izlemeniz gereken adımlar!

Peteklerin Isı Kontrolünü Yaparak Hava Yapanları Belirleyin

Peteklerinizde hava yapma konusunda bir sorunla karşı karşıya olup olmadığınızı değerlendirmelisiniz. Bunun için ilk olarak elle kontrol yapmanız yeterli olacaktır. Peteklerin bir kısmı sıcak bir kısmı da soğuksa bu durumda hava yapma durumundan söz edilebilir. Çünkü ısının her noktaya eşit bir şekilde dağılması ve kaliteli bir ısınma performansının elde edilmesi gerekmektedir. 

Peteklerin hava yaptığının kontrolünü yapmak adına purjör anahtarını kullanarak vanadan kontrol sağlayabilirsiniz. Vanayı açtığınızda doğrudan su akıyorsa bu durumda hava yoktur. Su akmadan hemen önce bir süre hava akışı oluyorsa peteklerde hava yapma söz konusu olduğundan söz etmek gerekmektedir.

Peteklerde Hava Alma İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

Hava alma işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla gerekli ekipmanları hazırladıktan sonra purjör anahtarını kullanarak vanayı gevşetmek gerekir. Vana gevşetme esnasında leğeni vananın hemen altına tutarak akacak suyun yerleri mahvetmesinin önüne geçebilirsiniz. Bu işlem su akana kadar tekrar edildiğinde hava alma işlemi tamamlanmış demektir. 

Purjör vanası bulunmayan peteklerde hava alma işlemi vana olmadığından doğrudan boru bağlantısından gerçekleştirilmektedir. Boru anahtarı ile hafif gevşetilen borudan yeterince havanın çıkması sonrasında geri sıkılır. Böylelikle peteklerde görülen hava yapma probleminin üstesinden gelebilirsiniz.

Peteklerde Hava Alma İşlemi Yapılmazsa Ne Olur?

Peteklerde ortaya çıkan havanın ısınma başta olmak üzere enerji verimliliği düşüklüğü gibi pek çok probleme neden olduğu açık. Bu nedenle de peteklerde görülecek hava sorununun önüne geçmek adına her kış mevsimi öncesinde hava alma işlemi yapılmalıdır. Hava alma işlemini yapmadığınızda peteklerin ısınma performansı sizi tatmin etmez. Bu çerçevede enerji faturasının da çok kabarık gelmesi mümkündür.

Tüm hakkı saklıdır.
X

Son Gezdikleriniz