Döküm Petek Neden Isınmaz?
Peteklerinizin ısınması kombinin yeterli ısıtmayı yapması ve suyun petek içlerinde bulunan kanallarda dolaşmasıyla mümkündür. Ancak suyun dolaşımında ortaya çıkan sorunlar döküm peteklerde ısınma problemlerinin ortaya çıkmasına neden olur. Siz de bu konuda sorun yaşıyorsanız döküm peteklerde yaşanan ısınmama nedenlerine bir göz atmalısınız. Bu çerçevede döküm peteklerin ısınmaması şu nedenlerden kaynaklanabilir;
· Kombinin arızalı olması veya çalışmaması,
· Petek bağlantılarının yapılmamış olması,
· Petek bağlantılarında su kaçağının bulunması,
· Bar değerinin yeterli seviyede olmaması,
· Petek içerisinde havanın birikmesi,
· Petek temizliğinin yapılmaması nedeniyle yaşanan problemler.
Yukarıdaki bilgiler dikkate alındığında petek ve kombi kaynaklı sorunlar ön plandadır. Ancak yaptığınız kontrollerde peteklerin hava yapması dışında bir sorun ihtimali yoksa bu konuda profesyonel hizmet almayı tercih etmelisiniz. Döküm petekler için hava alma konusunda alacağınız hizmet ısınma performansını da doğrudan etkileyecektir.
Döküm Peteklerde Hava Alma İşlemi
Döküm petekler, hava alma konusunda tüketicileri en çok endişelendiren seçeneklerden bir tanesidir. Çünkü bu peteklerin çok büyük bir kısmında purjör vanası bulunmaz. Peki, purjör vanası bulunmayan döküm peteklerde nasıl bir işlem gerçekleştirilmektedir?
Purjör vanası bulunmadığı hallerde peteğin üst kısmında yer alan vananın bağlantı noktasından hava alma işlemini gerçekleştirmek mümkündür. Bağlantı noktasının bir boru anahtarı yardımıyla açılması sonrasında döküm peteğin hava alma işlemi tamamlanır. Boru anahtarıyla alınan havanın purjör vanasından alınan havadan hiçbir farkı yoktur. Bu nedenle de acaba ısınır mıyım? Sorusunu düşünmenize gerek kalmaz.
Döküm Peteklerde Hava Neden Oluşur?
Döküm petekler, eski yapılarda bulunan ve ısınma problemlerine neden olan çözümler arasındadır. Bu yönüyle peteklerin hava yapması ve ısınma performansı konusunda bekleneni verememesi doğaldır. Ancak peteklerde hava oluşumunun nedenlerini tespit ederek bunlara yönelik önlem almak çok özeldir.
Peteklerde havanın oluşmaması adına oksijen bariyerli boru kullanılması gerekmektedir. Bu boruların kullanılması tesisat dışından hava girişini önler ve suyun devridaim yapmasını da sağlar. Borular kaynaklı bu problemin sadece döküm peteklerde değil bütün petek seçeneklerinde görülmesi muhtemeldir. Isınma ve soğuma sürecinin çok sık gerçekleştiği durumlarda da görülen peteklerin hava yapması durumunu değerlendirerek profesyonel hizmet almak gerekir. Aksi takdirde ısınmanın gerçekleşmesi imkânsız olacaktır.
Döküm Peteklerde Hava Alma İşlemi Hangi Sıklıkta Yapılmalı?
Hava alma konusunda tüketicilerin büyük kısmı endişeli bir yaklaşıma sahiptir. Nitekim havanın alınmaması ve çoğu tesisatçının petek değişimini önermesi ciddi masraflar anlamına gelecektir. Bu nedenle hava alma işlemini ihmal etmeden başarılı bir şekilde tamamlamaya odaklanmalısınız. Peki, döküm petekler için hava alma süreci nasıl olmalı?
Hava yapan peteklerinizin havasını zaman kaybetmeden almaya özen göstermelisiniz. Öte yandan bu problemin ortaya çıkması öncesinde yaşanabilecek olan sorunlar için kış aylarından hemen önce petek hava kontrollerini yapmak gerekir. Çünkü farkında olmadığınız bir sorun ısınma performansı ve enerji verimliliğini etkileyecektir.
Peteklerin Havası Alınmazsa Ne Olur?
Döküm peteklerinizde ortaya çıkan sorunların üstesinden gelmek adına hava alma sürecini titizlikle gerçekleştirmelisiniz. Aksi takdirde peteğinizin hava yapmasından kaynaklı sorunlarla yüzleşirsiniz. Peki, döküm peteklerin hava yapması ve havanın alınmaması halinde ne tür sorunlar ortaya çıkar?
· Petekleriniz ısınmayacağı için ortam ısınmasında da problemler yaşanır,
· Peteklerde görülen ısınmama sorunu diğer peteklerin de performansını etkiler,
· Isınma için yeterli miktarda enerji harcansa da verimliliği elde etmek mümkün olmaz.
Tüm bu sorunlar ve çok daha fazlasıyla karşılaşmamak adına ekibimizden destek almalı ve sorunu gidermelisiniz.