Pimaş Borularının Tıkanma Nedenleri - Demirtürk Sıhhi Tesisat - Cihazlı Kırmadan su kaçağı bulma, tespiti ve onarımı, makine ile tıkalık açma

Pimaş Borularının Tıkanma Nedenleri

Pimaş Borularının Tıkanma Nedenleri

Tıkanmış giderler yılın herhangi bir zamanında meydana gelebilir. Ancak bazı tıkanıklıklar yaşam tarzı ve sıcaklık değişikliklerinden dolayı mevsimsel olabilir. Tıkanmış bir tahliyeniz varsa, bunun ne tür bir tahliye olduğunu bilmeniz gerekir. Kanalizasyon mu yoksa yağmur suyu mu?

Tıkanıklık sorunlarını çözmek isteyenler çoğunluk ile tıkanıklık açma kimyasalları kullanır. Biz Demirtürk tesisat olarak bu tür kimyasalları kesinlikle önermiyoruz. Çünkü bu kimyasalların yapısı güçlü asitlerden meydana gelmektedir. Kullanılan kimyasal asit tıkanıklığa sebep olan atıkları eritir veya parçalar. Kimyasal asitlerin aşırı derecede kullanılması sonucunda pimaşların ek yerlerinden su sızıntısına ya da boruların delinmesine yol açabilir. Tıkanıklık açma kimyasalları kullanırken birkaç kere düşünmeniz gerekir. Çünkü sonrasında başınıza gelecek tıkanıklıklar çok daha fazla maliyete neden olabilir. Pimaş tıkanıklığı açmak için, en ekonomik ve güvenli yöntem kanal açma makinesi tıkanıklık açma yöntemidir.

 

En çok endişe ve rahatsızlığa neden olan tıkanmış giderler, mutfak, banyo ve çamaşırhanedeki armatürleri kullanırken ev içinde olanlardır. Bunlar kanalizasyonunuza bağlanacaktır.  Büyük boru tıkanıklıkları, tıkanıklığı gidermek için bir tesisatçının uzmanlığını gerektirecektir. Ayrıca birkaç bakım ipucu ile tıkanmanın oluşmasını önleyebilirsiniz. İşte evdeki tıkanmış giderlerin bazı nedenleri…

Tıkanmış Drenajların Yaygın Nedenleri

1. Ağaç Kökleri

Kanalizasyon tıkanıklığının en yaygın nedenlerinden biri ağaç kökleridir. Boruda bir çatlak varsa veya kök sistemi boruyu kıracak kadar güçlüyse, ağaç kökleri atık boruya nüfuz edecektir. Bazı tesisatçılar, ağaç köklerinin kırılmaya neden olamayacağını ve borunun penetrasyondan önce kırılması gerektiğini savunuyorlar. Her iki durumda da ağaç kökleri borular için kötüdür.

Bu tür tıkanıklık, mülklerinin üzerinde veya yakınında büyük ağaçların bulunduğu evlerde yaygındır. Tıkanıklığı düzeltmenin tek yolu bir jet rodding makinesi kullanmaktır. Drenajın sabitlenmesi gerekiyorsa, borunun kazılması ve yeniden döşenmesi gerekecektir. Kopmaya bağlı olarak, boru, kazmaya gerek kalmadan içten astarlanabilir. Bir tahliye kamerası, sorunu çözmenin ve tıkanmanın tekrar oluşmasını önlemenin en iyi yolu hakkında daha net bir resim verecektir.

2. Yağlar ve Yiyecekler

Yağlar ve yiyecekler, özellikle kışın boru tıkanmalarına neden olmakla ünlüdür. Yemek artıklarını her zaman çöpe atmayın, çöp kutusuna atın. Pirinç ve makarna gibi yiyecekler suda şişer ve lavabonuzun tıkanmasına neden olabilir. Yağlar ayrıca kanalizasyonlarınız veya ortak kanalizasyon şebekeniz için iyi bir haber değildir. Bu yağ yığınları kanalizasyonlarımızı engelliyor ve atık yönetim sistemlerimizin kaldırılması ve bakımı için milyonlarca dolara mal olabilir. Bir yağ yığınının oluşmasını önlemek için, katı ve sıvı yağları kanalizasyona akıtmayın. Katılaşmalarına ve çöp kutusuna kazımalarına izin verin. Alternatif olarak, çok az yağ kalıntısı olan tabakları durulamak için sıcak suyla durulamayı unutmayın. Bulaşık deterjanı, gidere girdiğinde küçük yağ kalıntılarını dağıtacaktır.

3. Küçük Katı Nesneler

Küçük katı nesnelerin tuvalete atılması önlenebilir, ancak çocuklarda bazen kaçınılmaz olabilir. Çocuklar meraklı olmayı sever ve gözleriniz 7/24 onların üzerinde olamaz. Çocuğunuzun bir oyuncağını tuvalete attığını biliyorsanız, herhangi bir zarar vermeden giderlerinizden geçebileceği için alarma geçmenize gerek yoktur. Ancak sifondan sonra kase dolarsa veya armatürlerin suyu tahliye etmediğini fark ederseniz, tıkanmaya neden olur.

Tıkanıklığı patlatmanın tek yolu bir jet çubuk makinesi olacaktır. Tıkanıklık açma makinesi, öğeyi geri alabilir. Eğer çocuğunuz atık suya daldırıldıktan sonra onu geri istiyorsa.

4. Saç

Duş tıkanıklıkları genellikle saçlardan kaynaklanır. Şampuanlar ve saç kremleri ile karıştırılmış saç birikimi, giderin dibinde bulamaç oluşturabilir ve tıkanmaya neden olabilir.

Sülfürik asitli bir gider temizleyicinin kullanılması bu bulamacı yok edecek ve duş giderinizi temizleyecektir. Saçın gidere gitmesini önlemek için saçı yıkadıktan sonra gidere zorlamayın. Telleri alın ve kutuya yerleştirin. Alternatif olarak, zemin ızgarasına bir duş saç süzgeci ekleyebilirsiniz.

Tüm hakkı saklıdır.
X

Son Gezdikleriniz